Τρόπος Κατασκευής

Συνοπτικά ως προς τα μορφολογικά, τεχνικά και κατασκευαστικά χαρακτηριστικά των κατοικιών επισημαίνουμε τα εξής:

Οι κατοικίες είναι τρεις στον αριθμό, με φέροντα οργανισμό από πέτρα κυρίως αλλά και οπλισμένο σκυρόδεμα, μικτού τύπου δηλαδή και με αντισεισμική πρόβλεψη. Οι δύο σ’ ένα ενιαίο κτίριο εμβαδού 100 m2 η καθεμία μαζί με τους βοηθητικούς χώρους, η τρίτη κατοικία είναι ανεξάρτητη και σε απόσταση 6,5 μ., έχει εμβαδό περίπου 130 m2 μαζί με τον υπόγειο βοηθητικό χώρο.

Σε κάθε κατοικία αντιστοιχεί περίπου αποκλειστική χρήση περίπου 1300 m2 διαμορφωμένου χώρου φύτευσης στο σύνολο της επιφάνειας του αγροτεμαχίου των 4007 m2.

Η αρχιτεκτονική των κατοικιών ως προς την εξωτερική τους μορφολογία και τη χρήση των υλικών κατασκευής τους είναι σύμφωνη με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της ευρύτερης και τοπικής περιοχής.

Ο σχεδιασμός και η κατασκευή τους έχει ενσωματώσει σε μεγάλο βαθμό της αρχές τις βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής, που είναι η «συμφιλίωση» με τα δεδομένα της φύσης του περιβάλλοντος και των συνθηκών της κάθε περιοχής και του τοπικού μικροκλίματος (παθητικός ηλιακός σχεδιασμός).

Η χρήση, επίσης, οικολογικών υλικών σε μεγάλο βαθμό, όπως η πέτρα και το ξύλο (τοίχοι, δάπεδα, στέγες, πέργκολες κλπ) μαζί με την πρόβλεψη για σύστημα βιολογικού καθαρισμού αποβλήτων συντείνουν σημαντικά σε μια φιλοσοφία κατασκευής φιλικής προς το περιβάλλον.

Τέλος, έχοντας ως αρχή μας σχεδιαστικά και κατασκευαστικά το ΧΡΗΣΙΜΟ και το ΑΝΑΓΚΑΙΟ σε υψηλή ποιότητα, σύμφωνα πάντα με τη φιλοσοφία που προαναφέραμε, αξίζει να αναφερθεί ότι οι κατοικίες προσφέρονται πλήρως τελειωμένες, έτοιμες δηλαδή προς λειτουργία και χρήση.

Κάθε κατοικία θα διαθέτει:

  • Επίπλωση από μασίφ δρυ των κουζινών καθώς και των ντουλαπών των υπνοδωματίων και των λουτρών. Όλες οι επιφάνειές τους θα είναι βαμμένες με οικολογικά βερνίκια, οι κουζίνες θα είναι πλήρως εξοπλισμένες και με υψηλής ποιότητας επώνυμες ηλεκτρικές συσκευές.
  • Θέρμανση / Κλιματισμό (ψύξη, θέρμανση), καθώς και ανεμιστήρα οροφής.
  • Ξύλινα κουφώματα από τρικόληπτη ξυλεία Μεράντι με διπλά τζάμια.
  • Πέργκολες, στέγες κλπ από άριστης ποιότητας σύνθετης ξυλείας.
  • Δύο θέσεις στάθμευσης τουλάχιστον για κάθε μια από τις κατοικίες σε ειδικά διαμορφωμένο και προστατευμένο χώρο εντός του οικοπέδου.

Συμπερασματικά, η επιλογή μιας αγοράς κατοικίας ή αγροτεμαχίου στο πολύ μικρό νησί της Ελαφονήσου με τις καταπληκτικές ομορφιές σε όλες τις περιοχές του χρόνου, το κλίμα της και με αιχμή τις μοναδικές παραλίες της, είναι μια εξαιρετική και μοναδική επιλογή, ίσως πολύ καλύτερη στην πραγματικότητα μετά από μια επί τόπου επίσκεψη, απ’ ό,τι εμείς σας περιγράφουμε και τις φωτογραφίες που σας παραθέτουμε.

Νέα - Ανακοινώσεις

29Μαΐ

Πολυτελείς κατοικίες με όμορφο περιβάλλοντα χώρο προς πώληση

Εξαιρετικές κατοικίες ποιοτικής κατασκευής εντός μεγάλου και όμορφα διαμορφωμένου οικοπέδου και θέα την παραλία της Παναγίτσας στην Ελαφόνησο Λακωνίας είναι διαθέσιμες προς πώληση.
20Φεβ

Καλώς ορίσατε!

Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου για οτιδήποτε χρειαστείτε και να σας λύσω τυχόν απορίες σας.
Σπύρος Κων/νου Αρβανίτης Αρχιτέκτων Μηχανικός Μελέτη - Κατασκευή - Πώληση Εξοχικών κατοικιών & οικοπέδων στη νήσο Ελαφόνησο, Νομού Λακωνίας